Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Nog een paar weken en dan is mijn opdracht binnen de gemeente Zuidplas afgerond. Sinds kort organiseert de gemeente inspiratiesessies tijdens de lunch. De eerste heb ik gemist. Toevallig kon ik de tweede vandaag nog meemaken, met Erwin Witteveen. Samen met Martijn Aslander de auteurs van “Nooit Af”. Had ik even geluk.

Net als mijn collega die een reep chocolade aan de sessie overhield. Chocolade? Ja, om zijn betoog over de deeleconomie kracht bij te zetten. Mijn collega was er zielsgelukkig mee (tja, een echte chocoholic) en wij met de inspiratie. Waar het vroeger ging om het weggeven en niets terug te krijgen verandert de economie. Hebben we te maken met overvloed en zoeken we naar het delen, waarbij we wel iets terug ontvangen. 

 

Leuk zo’n inspiratiesessie. Dat doen ze goed in Zuidplas. Om je even achter je bureau vandaan te halen, out of je box te laten denken. Dus nam Erwin ons in een sneltreinvaart mee langs de ontwikkelingen in de afgelopen decennia. Vooral de afgelopen jaren. Bijna vergeten dat social media, Ipads en thuisbezorgd.nl pas net gewoon zijn.

Dat bekent ook een verandering in economie, organisaties, organiseren, samenwerken. Noem maar op. Een uur en een boek van > 300 pagina’s vat je niet samen in 1 blog.

 

Wel drie voor mij mooie uitspraken waaruit ik de inzichten graag deel:

1. “Probeer de zwerm niet te controleren. Zorg dat je er onderdeel van uitmaakt”  We kunnen niet controleren wat er op social media over ons wordt gedeeld. Door er onderdeel van uit te maken kun je wel meebewegen. 

 

2. “De ene innovatie lokt de andere uit”. Start met innoveren vanuit de gedachten dat ambassadeurs, goede voorbeelden en het beginnen met vernieuwing nieuwe inzichten oplevert. Iedere beweging, idee, actie heeft effect op de volgende. Wees alert op combinaties van ideeën. Denk breed en start een lerende organisatie.

 

3. “Het is nooit af.” De titel van het boek. De tijd gaat te snel om te denken dat iets voorgoed hetzelfde is. Een statement. Een mindset. Eentje die ik omarm en graag meeneem in transformatie trajecten. Trajecten gericht op het punt op de horizon, het samen creëren en sturen op voortschrijdend inzicht.

 

Tenslotte wordt delen de nieuwe economie, met nieuwe kenmerken en nieuw gedrag. Dat vraagt om change. Zie ook de foto. Change

 

Lokie.nl is gebaseerd op de gedachten van de nieuwe economie. Gebruik, toevoegen en delen de nieuwe waarden.  

Check  http://bit.ly/nooitaf  het boek “Nooit af” of http://bit.ly/nooitaf-amuse 

En www.lokie.nl voor inspirerende flexibele werkplekken (om te zoeken, toe te voegen en te reviewen).

 

Hartelijke groet,

Ellen van Bodegom 

Weergaven: 112

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden