Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Binnen mijn gemeente heb ik de opdracht een Centrum voor Jeugd en gezin in te richten. Zowel bij professionals (bureau jeugdzorg, welzijnorganisaties, jgz, MEE, onderwijs e.d.) die hierbij een netwerkorganisatie zullen gaan vormen als bij de inwoners willen wij input vragen over o.a. hoe dit centrum er volgens hen uit moet komen te zien. Een belangrijke voorwaarde van het ministerie is namelijk dat het centrum laagdrempelig moet zijn voor jongeren en ouders. Om de hoe-vraag rond de laagdrempeligheid te kunnen beantwoorden zal er een terugspeeltheater voor bewoners worden georganiseerd en vragenlijsten worden verspreid in de gemeente. Dit moet natuurlijk ook online!! Inmiddels weet ik dat er legio mogelijkheden zijn (wiki’s, discussiefora, chatruimtes etc). Eigenlijk wil ik hiermee gewoon aan de slag, maar wil graag weten welke aanbieders ik hiervoor in de armen moet nemen. Er zullen aparte middelen ingezet moeten worden voor verschillende doelgroepen (jongeren, ouders en professionals). Uiteindelijk hoop ik dat deze sites uitgroeien naar communities waarbij jongeren, ouders en professionals in eigen netwerken elkaar kunnen ontmoeten op het gebied van de taken van een CJG. Wie kan mij vertellen welke aanbieders mij hierbij goed kunnen ondersteunen?

Weergaven: 45

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Reactie van peter voets op 24 Augustus 2009 op 16.42
Lijkt mij beter in het algemeen je (communicatie)doelstellingen vast te stellen. Participatie moet zowel on- als offline worden geboden. Zeker in de jeugdzorg is het internetgebruik niet al te groot.
Reactie van Richard van Loon op 24 Augustus 2009 op 16.31
Hoi Heleen. Er gaat een mooie digitale wereld voor je open, waarmee je op een laagdrempelige manier de
particitipatie kan vergroten.
Tip: Voordat je je verliest in allerlei web2.0 toepassingen adviseer ik om eerst vast te stellen wat je precies wil faciliteren. Wil je bijv. discussieren, samenwerken aan teksten/documenten, netwerken organiseren (a la Ning) etc.
Afhankelijk van de wensen, kun je een of meedere tools uitproberen om te kijken of een bijdrage levert aan je doelen. Ik zou je wel laten begeleiden door een consultant die ervaring heeft in social netwerken in combinatie met organisatie- en cultuuveranderingen (absoluut geen technisch ICT-adviseur)
Dus: eerst de wens concreter maken, de bijbehorende tooling uitzoeken en een verandertraject ingaan.
Reactie van Heleen Pel op 24 Augustus 2009 op 9.19
Na één weekend al zoveel tips binnen! Ik ben blij verrast en krijg er alleen maar meer zin in om hiermee aan de slag te gaan. Ik hou jullie op de hoogte. Bedankt!
Reactie van Jeroen de Miranda op 22 Augustus 2009 op 20.22
Heleen, een aanvullende suggestie: http://www.enthousiasmeren.nl. Erno Hannink is een heel ervaren consultant op het gebied van Social Media. Hij biedt heel concreet aan hoe hij een WordPress weblog kan implementeren.
Reactie van peter voets op 22 Augustus 2009 op 8.14
Hoi Heleen,

Is het geen idee eerst te kijken aan welke voorwaarden de aanbieder / het bureau moet voldoen en hiermee ook je online activiteiten. Bijvoorbeeld:

Zoek je bureau dat communcatie, webdesign én techniek in huis heeft? Of misschien werk je al met een vormgever?

Hoe ziet de samenwerking met de aanbieder er in de toekomst uit? Wil je niet van het bureau afhankelijk zijn dat kan je bijvoorbeeld het beste kiezen voor een open source cms.

Succes!
Reactie van Davied op 21 Augustus 2009 op 18.24
Misschien kun je even een aantal voorbeelden bekijken, bijv. Guus.net dat is gebouwd door Advany, Wij bouwen een wijk van The Crowds en Breda Morgen en Overheid20.nl van Dijksman.com. Verder weet ik dat Alares Zoetermeer aan het begeleiden is.

Wie ben ik nu allemaal vergeten? Heel veel waarschijnlijk. Vul gerust voorbeelden aan dus. Misschien moeten we eens een Gouden Gids gaan opzetten op A2.0 met goede 2.0-begeleiders ;-)
Reactie van Pierre Deen op 21 Augustus 2009 op 15.57
Hallo Heleen, misschien kan je project in aanmerking komen voor ondersteuning van de Groene Brigade. Hierover is vandaag een blog op de Weblog van Ambtenaar 2.0 verschenen. Hier

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden