Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Optimale werktools bij OVER-gemeenten!

Wat neem ik mee op vakantie…… en Wat neem ik mee in mijn werk…… 

Beste lezer, je gaat vast van de zomer op vakantie en je wilt je koffers inpakken, maar wat neem je mee... Heb je wel alles in huis of moet je nog inkopen doen? Ben je niet iets vergeten in te pakken? Hoe begin je eraan en wanneer kan je met een gerust hart op vakantie?

 

Mogelijkheden ontdekken & kiezen

Welke mogelijkheden heb ik om op reis te gaan? Ik kan kiezen voor een hotel in een warm of koud land of gewoon in eigen land. Als ik slechts tijd of geld hebt voor een kort verblijf, dan kies ik bijvoorbeeld om een citytrip te maken. Ik kan met het vliegtuig op vakantie gaan of juist met de auto reizen, wat ik meestal doe. Als ik niet te ver vooraf wil plannen, dan kan ik ook nog kiezen voor een last minute of toch die verre reis maken.

 

Bewust kiezen wat neem ik mee en wat heb ik nodig…

Ik vind het leuk om nieuwe locaties te ontdekken en goed uitgerust op pad te gaan.

Op vakantie zoek ik de rust op en kom ik op mooie plekken waar ik anders nooit zou komen. De juiste spullen meenemen op vakantie is iets wat ik 'al doende' leer. Mijn idee is: 'go with the flow', kijk ook wat anderen doen. Nu is er zoveel informatie voorhanden dus waarom zou ik het wiel opnieuw willen uitvinden. Ik neem de uitrusting mee die ik nodig heb, hoe minder ik meeneem hoe beter! Ik moet voor iedere vakantie afwegen wat ik meeneem en wat niet. Ik heb een hele lijst, daar staat bijna alles op. Vervolgens streep ik de dingen af die wel mee moeten en die ik meteen bij elkaar klaar zet. Zo gaat het altijd goed. Ik laat dingen die ik niet of nauwelijks gebruik gewoon thuis.

 

Persoonlijk Arbeidsvoorwaardenbudget: gebruik de juiste tools…

Zoals ik op vakantie ga en bewust nadenk wat ik nodig heb, wil ik dit ook in mijn dagelijks werk. Wanneer ik aan de slag ga, is het handig om op zoek te gaan naar de juiste tools die ik nodig heb en die mij helpen om mijn werk optimaal te kunnen doen.

Met het Persoonlijk Arbeidsvoorwaardenbudget bij OVER-gemeenten kan ik nu tools kiezen die passen bij mijn persoonlijke wensen en behoeften om optimaal te kunnen werken waar en wanneer ik maar wil.

 

Bewust kiezen & mogelijkheden benutten

Als ik aan het werk ga vind ik het belangrijk om bewust te kiezen met wie, wat, wanneer en waar ik ga werken en wat ik daarvoor nodig heb. Hoe kan ik bijvoorbeeld het beste digitaal vergaderen? Met een laptop of toch een iPad waardoor ik meer open kan communiceren. En/of heb ik meer behoefte aan een smartphone en/of zakelijke apps om optimaal te communiceren via Skype, Facetime etc? Of wil ik toch meer vitaal blijven door meer te gaan sporten en een fiets aan te schaffen. Of toch me verder ontwikkelen buiten de functie wat me wel helpt om me verder te professionaliseren?

Deze tools kan ik nu allemaal kiezen met het Persoonlijk Arbeidsvoorwaardenbudget.

  

Klussen klaren

Welke activiteiten wil ik graag gaan doen en welke tools heb ik daarvoor nodig? Iedere activiteit vraagt immers om andere tools die mij helpen om de klus te klaren.

 

Het persoonlijk arbeidsvoorwaardenbudget biedt mij nu uitkomst om de tools te benutten die ik nodig heb om de klus te klaren met als 3 hoofdonderdelen:

  1. Professionaliseringstools
  2. Vitaliteit tools
  3. ICT tools

 

GOWEGE bijeenkomst

Bij de GOWEGE bijeenkomst van 8 april 2013 heb ik nieuwe mogelijkheden rondom het Persoonlijk Arbeidsvoowaardenbudget gedeeld. Ik vond het mooi om de enthousiaste reacties van collega organisaties te zien!

 

Meer weten over het Persoonlijk Arbeidsvoorwaardenbudget

Lees de Folder Persoonlijk Arbeidsvoorwaardenbudget. Als je vragen hebt over het Persoonlijk Arbeidsvoorwaardenbudget stel ze gerust aan mij Jeroen Former, HRM adviseur van OVER-gemeenten. 

 

Weergaven: 546

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Reactie van Davied op 11 April 2013 op 11.50

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden