Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Flexwerken. Het klinkt zo lekker flex, chill en eenvoudig.

Hoe doe je dat? De 'regels' die op kantoor worden afgesproken zijn vaak dezelfde. Soms verwoordt in een A4, op intranet of bij startbijeenkomsten. Gemeente Heemstede maakte er een filmpje van met humor. Het is weer eens wat anders. En ja, het rennen bij de opening van het raadhuis naar de beste plek staat er natuurlijk ook op. 

Vergeten wordt het alternatief; een flexplek buiten de (kantoor/huis)deur. Een tijdelijke plek met koffie, ruimte en WiFi. Bijvoorbeeld om de file te ontwijken, op weg naar een overleg in een andere plaats of gewoon ter inspiratie. Daar zitten pas écht 'flex & chill' plekken tussen. ;)

Op Lokie.nl vind je intussen 365 gratis alternatieven door heel Nederland. 

Veel plezier met je flex-werk,

Ellen

Bijgaand de link naar de Heemstede film:

 Flexwerken bij gemeente Heemstede

Weergaven: 162

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Reactie van Ellen van Bodegom op 1 Juli 2016 op 16.19

Hallo, dat is inderdaad vreemd.

Op mijn PC kan ik kiezen voor "Sta niet toe". Dan krijg je wel een melding links boven maar kun je desondanks toch gewoon een plaats invoeren en kun je keuzes maken.

Lukt het met deze tip? Zie ook de bijgevoegde foto's.

Succes. Hartelijke groet, Ellen

Reactie van Dirk Jan van der Wal op 1 Juli 2016 op 14.24

Vreemd, op de site (dus via de PC) moet ik toch echt accepteren dat mijn locatie wordt doorgegeven voordat ik verder kan.

Reactie van Ellen van Bodegom op 1 Juli 2016 op 13.31

Hallo Dirk Jan,

Mooi initiatief De Deelstoel. Ik kende het nog niet. Dank je voor het delen.

Zeker waardevol voor ambtenaren door heel Nederland. Voor mij als 'deel-ambtenaar' handig om te weten.

Lokie.nl is overigens niet specifiek bedoeld voor ambtenaren, maar voor iedereen die een tijdelijke plek zoekt en niet (altijd) de mogelijkheid van het gebruik van De Deelstoel heeft. Het prijsgeven van je huidige locatie is niet verplicht op Lokie, maar stelt de app in staat om suggesties voor flexplekken dichtbij aan te geven. Die data wordt niet gearchiveerd. Je kunt het gewoon overslaan en de plaats aangeven waar je een locatie zoekt.

Ik tref overigens ook steeds meer gemeentehuizen die hun deur open zetten voor andere flexwerkers dan alleen ambtenaren. Utrecht en Gouda vind ik daarvan mooie voorbeelden. Zo ontstaat een grotere kans op een bredere ontmoeting en kennisdeling. Mooie initiatieven die we ook op Lokie hebben opgevoerd.

Fijn weekend en hartelijke groet.

Reactie van Dirk Jan van der Wal op 1 Juli 2016 op 9.26

Ik ken het filmpje én het raadhuis. Heb er zelf met enige regelmaat gebruik van gemaakt omdat de gemeente Heemstede (mijn woonplaats) ook mee doet aan Deelstoel. Wat mij betreft een beter alternatief dan lokie.nl omdat je niet verplicht bent om op de site je huidige locatie prijs te geven. Bovendien inmiddels met duizenden locaties in Nederland.

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden