Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Van start met de organisatie Ambtenaar 2.0 Dag 2013

Inmiddels mogen we wel zeggen dat het traditie is dat de Ambtenaar 2.0 Dag in februari plaats vindt. Dat is alweer over een half jaar. Al drie keer hebben we een geweldig event neergezet. Een dag vol met interessante ontmoetingen, boeiende, verrassende workshops en presentaties en vooral een dag waar de deelnemers veel leren van elkaar. Dat gaan we weer doen in 2013! Doe je mee?  

Datum
We houden rekening met voorjaarsvakantie en carnaval. Dan hebben we voor 2013 de keuze uit 6 en 15 februari. Degene die de locatie aanbiedt, bepaalt de keuze voor de vrijdag of woensdag.

Locatie
We hebben drie keer gebruik mogen maken van fantastische locaties: BMC in Amersfoort, S2M in Maarssen en Provinciehuis Zuid-Holland. Ook de locatie van de Bring Your Own Device dag, CBG in Utrecht, was buitengewoon goed. Waar gaat de Ambtenaar 2.0 Dag in 2013 plaats vinden?

Wat we nodig hebben is:
- Ruimte om tenminste 400 mensen te ontvangen.
- Ongeveer 10 ruimten voor workshops en presentaties.
- Voorzieningen om presentaties te geven.
- Wifi is handig
- Liefst goed bereikbaar met openbaar vervoer

Er zijn enthousiastelingen die voor 1000 deelnemers willen gaan. In dat geval moeten er wat meer registers open worden getrokken (= veel hulp). 

Weet je een goede locatie? Kun je bemiddelen voor een locatie? Kun je een locatie aanbieden?


Kosten
Ambtenaar 2.0 is geen programma dit jaar en heeft dus ook geen budget. Degene die de locatie aanbiedt, doet dat om niet. Tot nu toe zijn alle Ambtenaar 2.0 Dagen gratis geweest voor de bezoekers. Dat proberen we zo te houden. Maar in deze tijd van bezuinigingen zou aan de deelnemers een financiële bijdrage gevraagd kunnen worden voor de catering. Voor een overheidsorganisatie is dat veel gedoe om te regelen. Dus wie daar iets slims op weet...
Onze stelregel is: hou het eenvoudig. Een borrel met een bitterbal vinden we geweldig, een blokje kaas en wat chips en we zijn ook gelukkig. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk. En ook lunch: paar broodjes, koffie/thee/melk/sapje, klaar. Dit is wat we ook de eerdere locatieaanbieders meegaven. Neemt niet weg dat ze er allemaal iets moois van hebben gemaakt!

Workshops en presentaties
En dan natuurlijk de workshops en presentaties. Wil je een sessie verzorgen over een Ambtenaar 2.0 thema? Laat het weten.

Denk daarbij aan:
- Praktijkvoorbeelden overheid als platform
- Social media
- Slimmer werken/ Getting Things Done
- Het Nieuwe Werken
- Serious Gaming
- Open data
- Informatiebeveiliging
- Bring Your Own Device

In 2011 hadden we een special met ‘Bouw een app in een dag’ samen met de VPRO (Nederland van Boven)) en Hack de Overheid. Dit jaar pakten Defensie en Het Buitenhuis uit met serious gaming. De uitdaging is nu wel om in 2013 weer zo’n spektakel neer te zetten. Heb je ideeën hierover?

Zodra de locatie bekend is, weten we hoeveel workshops er gegeven kunnen worden. Dit keer is vol ook echt vol. Creatieve oplossingen om workshopleiders alsnog een plek te geven, bleken niet zo’n succes. Iedere workshopleider krijgt een volwaardig podium.

Helpende handen
Wil je meehelpen? Graag! Je hoeft geen ervaren Ambtenaar 2.0 te zijn om mee te doen. Het meeste regelen we virtueel. Wat we de voorgaande jaren hadden, was:

- mensen die zich bezig hielden met bewegwijzering
- hele handige types die met de Bedrijfsvoering van de locatie konden afstemmen.
- postermakers
- denkers voor het in elkaar draaien van het programma. Rode draad.
- makers van het programmaboekje
- op de dag zelf: helpende handen bij de receptie
- sponsor (muziekband, naamkaartjes)
- dagvoorzitter

Interesse? Of mis je iets wat je graag zou willen inbrengen? Laat het weten! Ook dit keer maken we gebruik van een Pleio Werkgroep voor de voorbereiding en een Pleio site voor het event.


Weergaven: 795

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Reactie van Marie Louise Borsje op 18 Januari 2013 op 9.35

De inschrijving duurt tot 1 februari. Dan ontvang je ook de bevestiging. Als je je hebt aangemeld zie je je naam bij de foto's. Bij de meeste zie je een anoniem plaatje omdat zij zich zonder pleio-profiel hebben aangemeld. Met de muis er langs gaan. Ik heb je registratie ontvangen.

Reactie van Nina Berendsen op 17 Januari 2013 op 15.10

Goedemiddag,

Klopt het dat ik geen bevestiging van mijn aanmelding ontvang? Ik heb me voor Rotterdam aangemeld.

Tot dan

Reactie van Wendy Meijerink op 5 September 2012 op 9.26

Ben heel benieuwd naar de Yamjam van gisterenavond. Ik kon er helaas niet bij zijn, maar heb het nieuwe stadhuis (Huis van de Stad) te Gouda in de strijd gegooit voor mogelijke locatie Ambtenaar 2.0 dag 2013. (Het oude gemeentehuis, locatie Stadswinkel Klein Amerika 20, staat welliswaar leeg, het is geen geschikte locatie. Het dient voorlopig als opslag en heeft geen faciliteiten als toiletten of keuken meer.) Ik duim. Het past helemaal in het concept van het Huis en de adoptie van HNW alhier.

Reactie van Marga van Rijssel op 4 September 2012 op 9.59

Vanavond 4 september 2012 van 20.30 uur tot 21.30 is er een #yamjam over de vierde Dag Ambtenaar 2.0 gehouden.

Onderwerpen van deze yamjam:
1. De locatie
2. Deelnemers
3. Sponsering
4. Het programma
5. Special van de dag

Tot vanavond!!

http://criminaliteitswijzer.ning.com/events/yamjam-ambtenaar-2-0-ya...

Reactie van Marie Louise Borsje op 30 Augustus 2012 op 16.59

@lidwien workshop staat in de pleio groep onder https://a20dag2012.pleio.nl/pages/view/9745572/acties-notities-voor...

Er komen nu al workshops binnen. Daar ben ik erg blij mee. Kun je meekijken naar welke onderwerpen er zeker bij moeten

@Geeske Dank je. Met de gemeente Gouda hebben we contact. Verder is aangeboden Assen, Eindhoven en een locatie in Biddinghuizen. Doe je 4 september mee met de Yamjam? Dan kijken we welke de voorkeur heeft. Het is fantastisch dat er zo mee gedacht wordt.

Reactie van Geeske Meuleman op 30 Augustus 2012 op 15.12

Hoi Marie Louise,

Ik heb je vraag voor een locatie ook even op DJI-yammer gezet en ik heb een paar suggesties gekregen:

  • Het Gemeentehuis in Gouda staat momenteel leeg. http://www.nrc.nl/nieuws/2012/01/12/buitenkansje-vijftiende-eeuws-s...
  • Jeugdinrichting Doggershoek in Den Helder http://www.doggershoek.nl/ Lege inrichting met sportzaal en veel kleinere ruimtes, vlakbij een station. Probleem voor landelijke bijeenkomsten is de relatief excentrische ligging.
  • De nieuwbouw van V&J en BZK wordt eind dit jaar opgeleverd. Ik lees op intranet dat DJI einde 1e kwartaal / begin 2e kwartaal verhuist naar dit nieuwe gebouw. Valt hier een 2.0-deal te maken...?

Geen concreet aanbod dus, maar misschien levert dit de nodige inspriratie!

Reactie van Monique Roosen op 28 Augustus 2012 op 13.46

Ik doe weer mee met de voorbereiding!

Reactie van Lidwien Venselaar op 28 Augustus 2012 op 13.45

Leuk dat we weer van start gaan.. Ik zou graag een workshop iPad gebruik leiden, 1 of 2 uur.. Geen techniek, geen uitleg over hoe programma's werken.. Maar apps & tips and tricks van mij en de workshopdeelnemers zelf.. Dus alleen voor mensen die al een beetje ervaring met het apparaat hebben. Ik doe dit hier in huis ook en het wordt erg op prijs gesteld.

Reactie van Lidwien Venselaar op 28 Augustus 2012 op 13.45

Kan ik iets online bijdragen in de voorbereiding?

Reactie van Marie Louise Borsje op 24 Augustus 2012 op 13.02

Dankje @marcel! Ik heb het genoteerd in de notities van de pleiogroep. 

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden