Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Verslag iSamenleving 2030 14 februari 2012 | toekomstscenario's

Op 14 februari 2013 vond de bijeenkomst iSamenleving 2030 plaats in het EYE Filmmuseum te Amsterdam. Netwerk Democratie organiseerde deze bijeenkomst in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninksrijksrelaties


Aanleiding voor de bijeenkomst is dat er een fundamentele verandering in de samenleving plaatsvindt. We worden een iSamenleving; een samenleving waarin nieuwe informatietechnologie in toenemende mate bepaalt hoe mensen elkaar vinden, ideeën uitwisselen en samenwerken. Daarmee verandert de relatie tussen burgers onderling, en tussen burgers en de overheid. Deze verandering wordt ook wel geduid als een horizontalisering. Burgers organiseren zich in toenemende mate zelf, maar zijn ook meer op elkaar aangewezen door een terugtredende overheid. De onderlinge verhoudingen veranderen daardoor. Dit vraagt om een kritische reflectie waarin de verschillende partijen met elkaar in gesprek gaan over wat de consequenties van deze veranderingen zijn en hoe zij zich tot elkaar willen verhouden.

Op uitnodiging van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninksrijksrelaties hebben experts uit openbaar bestuur, wetenschap, bedrijfsleven en het maatschappelijk veld toekomstscenario’s geformuleerd voor de iSamenleving 2030. Deze toekomstscenario's vormen de basis voor de toekomstige beleidsagenda voor de overheid op het gebied van informatie.

Het verslag van de bijeenkomst is hier te lezen.

Francesca Bria opende de dag met een plenaire lezing.

Deze video's geven een kleine impressie van de dag:

iSamenleving 2030 deel I Data als valuta van de toekomst
iSamenleving 2030 deel II Radicale scenario's
iSamenleving 2030 III Relatie burger-overheid


iSamenleving - Data als valuta van de toekomst


iSamenleving - Radicale scenario's

 

iSamenleving - Relatie burger-overheid.

 

Weergaven: 411

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden