Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

VideoVrijdag: Met Oude Dogma's geen Nieuwe Werken

Tuurlijk: Het Nieuwe Werken vraagt om nieuwe technologie, nieuwe (social) media, nieuwe organisatiemodellen, nieuw leiderschap... Maar om al deze vernieuwing kans van slagen te geven is er nog iets anders van essentieel belang: we moeten afscheid nemen van oude dogma's, oude normen, oude paradigma's... De nieuwe werkelijkheid omarmen en er samen betekenis aan geven. Menno Lanting geeft een mooi voorbeeld.

Weergaven: 45

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Reactie van Davied op 15 November 2010 op 14.05
Ik kreeg naar aanleiding van deze discussie een mail binnen van ondertitelingssoftware. Wellicht ook bruikbaar? Wie kent het?
http://dotsub.com
Reactie van Annelien Bij de Vaate op 4 November 2010 op 11.25
@mariana Leuk! Ik wil je mijn a4-tje wel even toesturen, maar dan moeten we geloof ik eerst vriendjes worden op dit netwerk.
Reactie van Mariana Oud op 4 November 2010 op 11.15
@Annelien. Ik ben met hetzelfde bezig, maar dan in de vorm van een visidocument communicatie 2.0 Durf te wedden dat we veel gemeenschappelijke aandachtspunten hebben op onze lijstjes... Misschien eens over van gedachten wisselen?
Reactie van Annelien Bij de Vaate op 4 November 2010 op 11.08
Mooi verhaal! Ik ben zelf ondertussen bezig om de dogma's op ons bedrijf aan den lijve te ondervinden en om te zetten naar een lijstje aandachtspunten. Geen leuk traject, maar zo'n lijstje is dan toch weer leuk.
Reactie van Yvonne Schoonis op 4 November 2010 op 8.56
Ha Ervin, luister hier maar eens naar. Misschien moet je je gaan verdiepen in social media als bron voor nieuwe klanten? Yx
Reactie van Stephan Verveen op 29 Oktober 2010 op 15.09
Leuk dit verhaal te horen. M.b.t. voorbeeld dat Menno aanhaalt over de samenwerking via Hyves heb ik 2001 een paper opgeleverd met een aantal profs en mijn viendin. Het ging toen om deze dynamiek in internationale samewerking tussen studenten in Eindhoven en China. http://is.tm.tue.nl/staff/mvgenuchten/mvghknet01.pdf
Reactie van Margreet Joosen op 29 Oktober 2010 op 11.46
maar er is goed nieuws zag ik net bij een andere video: Google heeft een spraakherkenningstechnnologie ontwikkeld, wat wordt gebruikt om automatisch berichten te genereren voor een video: Transcript maken BETA. Zie je aan logootje CC bij een youtube: http://www.youtube.com/watch?gl=NL&v=TbzQvswrOTw (filmpje wat Ingmar Koch @Ingmario in zijn tweet heeft geplakt)
Reactie van Margreet Joosen op 29 Oktober 2010 op 11.30
Nee, dat is er helaas niet. Vaak wordt dan ondersteuning gevraagd aan inVision Ondertiteling. Maar dit zou eigenlijk standaard moeten zijn als je je website ook toegankelijk wilt houden voor slechtzienden/blinden en slechthorenden/doven. Dus ik hoop dat de techneuten van dit platform hier inderdaad iets op kunnen vinden.
Reactie van Mariana Oud op 29 Oktober 2010 op 10.49
Hallo Margreet, Ik begrijp je punt. Vervelend als je niet kunt volgen wat er wordt gezegd! Ik ben zelf niet zo technisch. Misschien kunnen de techneuten van dit platform iets bedenken? Hoe doe je dat zelf als je naar youtubefilmpjes etc. kijkt? Is er geen software die je zelf kunt installeren om ondertiteling te verzorgen op je computer?
Reactie van Margreet Joosen op 29 Oktober 2010 op 10.42
Leuk al die video's op vrijdag, alleen jammer dat het niet ondertiteld is. Want is voor mij niet te volgen als slechthorende.... kan hier iets op bedacht worden?

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden