Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

'Waar Google gegevens bewaart doet er niet toe'

Marco demoet attendereert mij op een artikel op NUzakelijk over hoe Google de gegevens bewaart.

Nuzakelijk: 'Waar Google gegevens bewaart doet er niet toe'
AMSTERDAM - Google kijkt verlekkerd naar de zakelijke markt, maar er moeten eerst nog wat 'mythes' over online software worden ontkracht. "We zijn nog the new kids on the block", zegt Eran Feigenbaum, verantwoordelijk voor de veiligheid van Googles bedrijfsapplicaties.

Amerikaan Feigenbaum is al drie weken onderweg om de online programma's van zijn bedrijf wereldwijd op de kaart te zetten, en schuift aan voor een gesprek in de Amsterdamse vestiging van Google. "Ik heb de afgelopen weken niks opgeslagen op mijn laptop, alles staat online", bewierookt hij de voordelen van cloud computing, oftewel het werken met online software. (....)
http://www.nuzakelijk.nl/google/2079019/waar-google-gegevens-bewaar...


RVL: het is interessant om te lezen hoe google tegen het bewaren van informatie aankijkt. Ik vind de gedachte van Google verfrissend in het kader van informatiebeveiliging.

We kijken bijv. als overheid heel streng hoe Google hun gegevens opslaan, terwijl medewerkers heel slordig kunnen zijn met het opslaan van hun gegevens op hun pc, USB-stick ed.

Weergaven: 83

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Reactie van Richard van Loon op 18 September 2009 op 10.27
Hoi Joost, You made your point. We zitten op dezelfde lijn.
Reactie van Joost Geraets op 18 September 2009 op 0.57
Negatief ? Kritsch, ok. :-) Joost, een gebruiker van Gmail, Blogger, Google docs, Adsense, YouTube, Google Translate, iGoogle, Google Analytics en vast nog meer ;-) Ik vind het vast niet minder interessant en handig.
Reactie van Richard van Loon op 17 September 2009 op 9.44
Beste Joost, je benadrukt slechts de negatieve kant van de cloud.

In de nieuwsberichten en discussies die ik voorbij zie komen, is het uitgangpunt dat het opslaan van je documenten op je netwerk veilig is en opslaan in een cloud bijna per definitie onveilig.
Tegenover de kritische noten over de cloud, kun je net zoveel, zoniet veel meer, kritische punten vinden over het opslaan van documenten met de huidige office-spullen.

Ik heb geen uitgesproken mening voor of tegen de cloud. Ik vind het interessant om te lezen hoe google tegen het bewaren van informatie aankijkt.
In ieder geval biedt Google-apps mooie alternatieven voor organisaties.
Reactie van Joost Geraets op 16 September 2009 op 23.58
Reactie van Ralf Mohnen op 10 September 2009 op 19.32
Hoi Richard,

interessant artikel. Ik hoop dat Google veel steun krijgt voor de wijze waarop zij in dit artikel tegen het opslaan van informatie aankijken. Ik zou het al mooi vinden als we veel minder op papier zouden hoeven vastleggen...

Ralf

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden