Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Werken vanuit de bedoeling is werken vanuit de hogere doelen van de organisatie, dat waar het in de kern om gaat. Deze doelen worden ondersteund door de waarden van de organisatie. Waarden vormen de idealen die mensen nastreven. Zij hebben emotionele lading en vertegenwoordigen ‘dat waar wij voor gaan’.

Het adapteren van de waarden van een organisatie is geen vanzelfsprekendheid, dit verlangt dat wij de verbinding leggen tussen de gekozen waarden en het hogere doel. Dit proces van betekenis geven vraagt continue om aandacht.

Het hogere doel en bijbehorende waarden omarmen verlangt ook dat wij deze in overeenstemming brengen met onze persoonlijke waarden en vanuit een dienende rol verbinden met de waarden in het publieke domein. Daarvoor moeten waarden betekenis krijgen en worden vertaald worden naar dagelijks handelen. Betekenis geven doe je door er met elkaar over te praten, door inzichten te delen.

Werken vanuit De bedoeling verlangt om te werken vanuit verbinding. Verbinding met de waarden/het hogere doel van de organisatie, verbinding met je collega’s in de organisatie en verbinding met bewoners in het publieke domein.

Verbinding maken gebeurt met het hart. Vanuit verbinding samen werken aan een inclusieve samenleving.

Weergaven: 83

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden