Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Bij het ministerie van EL&I heeft een aantal ambtenaren LinkedIn gebruikt voor de voorbereiding van de nieuwe Electriciteits- en Gaswet. Een erg interessant proces. In bijgevoegde evaluatie lees je hoe zij dit hebben aangepakt en wat zij hiervan hebben geleerd.

Weergaven: 312

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Reactie van Eric Gerritsen op 6 Juli 2012 op 14.40

Inspirerende en praktische duw in mijn rug om de potentie van Linked in mijn dagelijks werk te gaan benutten. Ik bleef toch wat hangen in 'wat haal ik mezelf op de hals?'...

Reactie van Liset Verschoore op 5 Juli 2012 op 9.29

Fijn dat we hier als Centrum Publieksparticipatie (CPP) ook een bijdrage aan hebben kunnen leveren! Ik wacht met smart een volgend geslaagd eParticipatieproject af!

Reactie van Rob Oele op 3 Juli 2012 op 17.51

Erg goed verhaal. Met name omdat de schrijvers heel erg inzichtelijk maken hoe ze het proces hebben aangepakt. Daarom is het ook prima te gebruiken als best practise/voorbeeld voor andere ambtenaren die dit willen gaan doen; dit is een concrete bijdrage e-participatie repertoire van de overheid.

Inhoudelijk: in het proces goed evenwicht gezocht en gevonden tussen enerzijds goed van tevoren nadenken wat je wilt, zorgvuldig het proces inrichten en daarmee de verwachtingen juist managen en anderzijds verder ontspannen het proces laten gebeuren vanuit die stevige basis.

 

En de grote les hieruit van de auteurs is: als je het zo aanpakt verwijnen alle mogelijke beren van de weg!

 

Dank

Reactie van Erik Jonker op 3 Juli 2012 op 8.57

Echt super genoemde bijgevoegde evaluatie. Hierdoor kunnen we meekijken en leren van hun evaringen. Dank !

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden