Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Workshops gezocht voor Dag van de Ambtenaar 2.0 2016

De netwerk- en kennisdag van Ambtenaar 2.0 is dit jaar op vrijdag 7 oktober in het Cultuurcentrum van Hoofddorp. We zijn op zoek naar workshops voor deze dag. De inschrijving voor deelnemers start op 1 september. 

De gemeente Haarlemmermeer, de gastheer van de Ambtenaar 2.0 Dag, werkt aan een cultuurtraject met het thema 'Werken vanuit de bedoeling'. Dat past natuurlijk helemaal bij Ambtenaar 2.0: veel effect door op een eigentijdse manier te werken. Ofwel, zoals mijn collega zegt, slim en lui. Op de ambtenaar 2.0 Dag worden ervaringen gedeeld met deze manier van werken en doe je inspiratie op voor je eigen werk. Je ontmoet mensen die zich, net als jij, inzetten voor sociale innovatie en voor een betere overheid. 

Workshop aanbieden

Wil je een workshop geven? Dat kan. Zo werkt het:

- Als je vindt dat je workshop past binnen het thema van de dag en/of bij Ambtenaar 2.0 dan kun je je workshop hieronder zetten of je stuurt een tweet naar @a20dag. 

- De dag wordt georganiseerd met gesloten beurs.

- Een workshop duurt 45 minuten. Langer kan. Neem dan even contact op. 

- Geen commerciële workshops. 

- Maak alvast een uitnodigende tekst voor op de site. Als je workshop wordt ingepland, krijg je het verzoek om de tekst te sturen. Dat zal eind augustus, begin september zijn.


De locatie nodigt uit om wat anders te doen dan de standaard workshop. Zo zijn er open ruimtes en twee theaterzalen. Heb je een creatief idee en wil je kijken of het mogelijk is, stuur me een bericht.  

Helpende handen

De Ambtenaar 2.0 Dag wordt georganiseerd voor en door het netwerk van Ambtenaar 2.0. Helpen kan altijd. Vele handen maken licht werk. Denk aan:


- publiciteit binnen je organisatie voor deze dag. Op de website komt promotiemateriaal te staan.
- twitteren, facebooken, snapchatten, periscopen over deze dag
- nieuwkomers op de netwerkdag op weg helpen
- handen uit de mouwen steken als je ziet dat er wat gedaan moet worden

Voor wie Ambtenaar 2.0 Dag niet kent

Eens per jaar is er een netwerkdag van Ambtenaar 2.0. Gewoon omdat dit een virtueel netwerk is en het ook erg fijn is om elkaar eens IRL te zien. Deze dag wordt voor en door het netwerk georganiseerd. De dag is gratis voor deelnemers. Workshops worden om niet gegeven. De host stelt een locatie ter beschikking. Lang leve de deeleconomie!

We organiseren in beta. Dat wil zeggen dat al gaandeweg zaken worden geregeld. Er is nog geen goede website. Wordt aan gewerkt. Het programma maken we in de komende tijd. Je kunt via de website en via Twitter (@a20dag) volgen welke workshops er komen. 

Ambtenaar 2.0 is een verwijzing naar web 2.0: het internet 'that flipped around' de regels van onze samenleving. Veel (maatschappelijke) vraagstukken kunnen niet meer worden opgelost met de antwoorden van gisteren. Maar hoe dan wel? En hoe werkt dat? Hoe kan informatietechnologie daarbij helpen? Hoe werk je in de netwerksamenleving? Inmiddels zijn er heel wat ervaringen van publieke professionals die 'anders' werken. Deze mensen zoeken elkaar onder andere via het Ambtenaar 2.0 netwerk op. Dat zijn zowel ambtenaren als anderen. We noemen hen mensen met hart voor de publieke zaak: zzp-er, zelfstandig professionals, zelfstandig publieke professional en ook werknemers van commerciële organisaties, verenigingen, stichtingen. Noem maar op, je vindt ze overal. Gemene deler is hun werkwijze. Die hebben we samengevat in 10 werkprincipes

In het netwerk van Ambtenaar 2.0 ontmoeten deze mensen elkaar, delen zij kennis en vinden zij steun aan elkaar. Anders (willen) werken dan 

Je vindt Ambtenaar 2.0 op Twitter, Facebook (wat minder actief) en op LinkedIn

Volg de tweets over de Ambtenaar 2.0 Dag via #A20dag

Team A20dag
Het team A20dag bestaat dit jaar uit Hans Damen, Anna Maria Schwarze, Arne Wijnands, Maarten ter Horst, Vanessa Simons, Aletha Steijns, Lidwien Venselaar, Carmen Nolten, Monique Roosen, Dirk Jan van der Wal et moi

Weergaven: 362

Opmerking

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Reactie van Elke Wambacq op 18 Juli 2016 op 15.37

Dag Marie-Louise

Via Twitter werden we al aangepord om een workshop te geven op Ambtenaar 2.0 en dat doen we met plezier! We zouden het verhaal kunnen brengen van Dinobusters, hoe we in de overheid in België aan de kar rammelen om de overheid een innovatieve boost te geven. We proberen allerhande technieken aan te bieden waarbij de ambtenaar een echte problem solver wordt en met veel plezier naar het werk komt. 

In het traject met Dinobusters zijn we ook tegen aan aantal muren gelopen. Dat willen we ook graag meegeven om zo te kijken hoe je de barrières naar die gedroomde overheid kunt gaan overwinnen.

Laat maar horen hoe we het best ingepland worden en hoeveel tijd/ruimte er mogelijk is om een interactieve sessie te organiseren.

Groetjes

Elke

Reactie van Edo Plantinga op 28 Juni 2016 op 15.39

Hoi Marie-Louise,

Leuk weer! Ik wil bijdragen met "Kennisdelen in de netwerksamenleving: hoe krijg je mensen in beweging?" . Misschien mag de titel nog wat minder lang :). Het gaat over trends, tips en trucs die ik zie vanuit mijn ervaring met Deell, Gebruiker Centraal en Rivierenwijk In 't Zonnetje. En mocht er weer een infomarkt komen, dan houd ik me ook aanbevolen voor Deell. 

Hartelijke groet, 

Edo Plantinga

06 2498 1976

Edo@deell.eu 

Reactie van Ellen van Bodegom op 22 Juni 2016 op 12.40

Hi Marie-Louise,

Denk je dat een workshop over flexwerken, thuis-, op kantoor en op een andere plek interessant is? Steeds meer ambtenaren worden hiermee 'geconfronteerd'. Tussen haakjes, omdat het vaak als moeten aanvoelt. Terwijl het ook kansen biedt. 

Ik zou het leuk vinden om over die kansen in gesprek te gaan op een alternatieve manier. Daarover wil ik dan ook met je van gedachten wisselen. 

Als je het een interessant onderwerp lijkt hoor ik het graag en werk e.e.a met je uit om goed aan te sluiten bij verwachtingen en de dag zelf. 

Hartelijke groet,

Ellen van Bodegom

Reactie van Erwin van Dijke op 22 Juni 2016 op 9.30

Beste Marie-Louise,

Hierbij mijn aanmelding om een workshop te geven over 'slimmer zoeken met Google'. Heb hierover al paar blogs geschreven, maar 'live' in de praktijk kan ook verhelderend werken.

Groeten,

Erwin van Dijke

Informatiespecialist Nationale ombudsman

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden