Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Gilbert Sewnandan's reacties

Prikbord (20 commentaren)

Je moet lid zijn van Ambtenaar 2.0 om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Op 5 September 2016 om 10.14 zei Sjoerd Hoornstra...

Beste Gilbert, ik dacht dat mijn profiel de meeste van jouw vragen wel beantwoordde. De meeste 2.0-energie stop ik in het promoten en realiseren van on-line samenwerkingsruimtes. Uploaden van de foto's die ik beschikbaar heb lukt niet. Misschien vanaf een ander werkstation maar eens proberen. Groet, Sjoerd

Op 2 September 2016 om 10.47 zei Femke van Bree...

Beste Gilbert,

Ik ga mijn profiel nog aanvullen. Ik bleek niet meer in mijn ouder profiel te kunnen omdat het mailadres van mijn organisatie is gewijzigd;)

Groetjes,

Femke

Op 7 April 2016 om 8.44 zei Peter Oskam...

Hoi Gilbert,

Ik heb mijn profiel net wat aangevuld. Ben geen ambtenaar maar heb wel jarenlange ervaring met tijd- en plaats-onafhankelijk werken. Daarbij gebruik ik veel collaboration tools en een app met gratis flexplekken. Deze tooling zorgt er binnen mijn projecten altijd voor dat we verbonden zijn met elkaar. Niet alleen technisch maar omdat de grenzen werk/privé verschuiven ook op mensgebied. 

Ga een hier rondkijken en kennisdelen.

Groet,

Peter

Op 4 April 2016 om 7.55 zei Ben Laarhoven...

Hi Gilbert,

Ik zit aan de kant van change management en proces management.

Als oud-ambtenaar, probeer ik innovatie vanuit de zakelijke hoek te promoten binnen de overheid.

Met name op de decentrale overheid ben ik erg actief, Het sociaal domein en de nieuwe omgevingswet hebben mijn bijzondere aandacht.

- Oplossing sociaal domein samen met EY en het Leger des Heils http://www.mavim.nl/simplycare-transformatie-in-het-sociale-domein

- Procesmodel Sociaal Domein in co-creatie met gemeenten, zoals Dimpact, mmv VNG / King

http://lokaleoverheid.mavim.nl/websites/Procesmodel%20Sociaal%20Domein%201005/Theme/Html/Default.html?page=e65&schema=noload&navtypefrom=schema&pagename=Leveren%20product%20%2F%20dienst&fid=e197&refurl=http%3A%2F%2Flokaleoverheid.mavim.nl%2Fwebsites%2FProcesmodel%2520Sociaal%2520Domein%25201005%2FGen%2Fsite_files%2F197Chart%2F~Chart.htm%3Fpageid%3D0%26ref%3Dhttp%3A%2F%2Flokaleoverheid.mavim.nl%2Fwebsites%2FProcesmodel%2520Sociaal%2520Domein%25201005%2FGen%2Fsite_files%2F194Chart%2F~Chart.htm%3Floaddescription

En vele andere intiatieven, ik ga daar hier zeker meer ruchtbaarheid aan geven.

Op 3 Februari 2016 om 13.32 zei Pim Martens...

Dank voor het 'warme welkom'. Geen ervaring binnen overheid, sinds januari pas ambtenaar. Wel veel online kennis & ervaring uit bedrijfsleven (o.a. 8 jaar Randstad Groep). Heb mijn profiel wat aangevuld. Groet!

Op 27 November 2015 om 10.47 zei Steven De Smet...

Bedankt voor de aanvaarding. Mijn 'zijn' draait om delen en ervaring uitwisselen wat ik dus zeer graag zal doen. Ben zelf auteur van het boek ,'De nieuwe politie' waar ik de uitdagingen die deze organisatie heeft in het digitale tijdperk tracht weer te geven, in het belang van onze (klein)kinderen zodat ze nog over een reguliere politie (democratisch gecontroleerd) zouden beschikken. Op www.communicatiedienst.blogspot.com staan ook nog 2 werkjes van mij (2010 coporate communicatie en een sociale media strategie) die ik graag deel. 

Op 27 Juli 2015 om 15.41 zei Marja Koster...

Hoi Gilbert, leuk om lid te zijn! Ihkv Ambtenaar 2.0 hoop ik dat we meer en beter samen gaan werken aan een beter geheel. Voor mijn opdrachtgevers vanuit de overheid maak ik me druk over hoe 'burgerparticipatie" te organiseren, en over hoe 'overheidsparticipatie' voor elkaar te krijgen. Daarin stel ik (online) communicatie centraal als aanjager en verbinder tussen alle betrokkenen. 

Op 24 Juli 2015 om 17.54 zei Pieter Aarts...

Dank Gilbert. Als ContentKing ben ik vooral ambassadeur van de eindgebruiker (de klant, en: de burger). Wij geloven dat digitale transformatie dé uitdaging is voor elke organisatie - dus ook de overheid - en dat duurzaam online succes draait om het goed inspelen op de daadwerkelijke behoeften (vragen, belangen, taken, etc.) van de burger.

Wij helpen daar diverse gemeenten, provincies, waterschappen, ministeries, de tweede kamer, de algemene rekenkamer en rijkswaterstaat daar reeds met veel genoegen en aantoonbaar succes mee.


We kijken er naar uit om veel andere spelers in deze context via onze kennis, expertise en ervaring te helpen met deze uitdaging: een overheid die de burger daadwerkelijk centraal stelt en faciliteert!

Op 13 Mei 2015 om 14.34 zei Migo Ronchetti...

Dank Gilbert, Frans Bromet maakt al jaren met veel plezier films voor oa de VNG en kwam tot de conclusie dat de inzet van film heel goed werkt binnen de overheid: het zet aan tot inhoudelijke discussies, het kan onderling begrip vergroten en de kloof tussen burger en bestuur verkleinen. Afgelopen jaren hebben we met Bromet Film School al vele ambtenaren kennis laten maken met het medium film, van korte workshops tot echte opleidingen. Sinds 2014 hebben we daarbij in het A+O fonds gemeenten een goede partner gevonden om de impact van film te vergroten en de drempel van het zelf filmmaken te verlagen. Ik ben heel benieuwd of de inzet van film op de agenda staat en hoe daar binnen dit netwerk over gedacht wordt. We hebben een leuk stuk mogen schrijven in het boek: Digitale Dialoog, De sociale media-almanak van David Kok, hier terug te lezen: http://www.socialmediameetlat.nl/pdf/digiloog/18%20kessel.pdf

Ik zal mijn werkzaamheden wat specificeren en info over mezelf toevoegen.

Op 14 Februari 2015 om 19.28 zei Heleen Rutterkamp...

beste Gilbert

Ik volg momenteel een Schoevers opleiding en bij het vak social media wordt gevraagd wat er binnen mijn organisatie met social media wordt gedaan. Ik heb me voor deze site aangemeld om te kijken of ik hier meer info over kan vinden.

Op 13 Februari 2015 om 15.59 zei peter staal...

Hoi Gilbert dank voor je welkomswoorden. Mijn ervaring met overheden is nog klein (ben net gestart bij RWs als social media adviseur). Met web 2.0 heb ik dan weer veel ervaring. In het verleden heb ik gewerkt als manager voor een sociaal intranet (IBM connections). Ook heb ik online communities opgezet en beheerd voor beroepsverenigingen en social media strategien geschreven en uitgevoerd.

Op 20 Juni 2014 om 12.44 zei Frits Beckerman...

Dank je wel Gilbert! Ik ben op 22 mei gestart als wethouder en heb hiervoor van 2002-2010 in de raad gezeten. Ik heb mijn baan bij ABN AMRO opgezegd en ben met volle overtuigingen in mijn nieuwe uitdaging gestapt.

Wat mij aanspreekt in 2.0 is het vertalen en het zoeken naar nieuwe samenwerkingsverbanden. In een veranderende samenleving kan het niet anders dan dat de eerste overheid ook mee veranderd. Daar liggen veel kansen, maar vereist ook lef en vertrouwen. Ik ga als wethouder daar invulling aangven en weet dat ik daarbij ook fouten zal maken. Ik ga vertrouwen geven aan mijn collega's, waarmee ik dus de ambtenaren bedoel en niet mijn collega-wethouders. Die krijgen dat ook :), maar ik wil met het gebruik van het woordt collega aangeven dat het tussen medewerekrs en wethouders ook gaat om gelijkheid, co-creatie en een netwerkbenadering.

En bedankt voor de tip om een foto toe te voegen, dat ga ik direct doen.

Op 25 Mei 2014 om 21.33 zei Patricia Lagarde-Kalkman...

Bedankt Gilbert voor dit welkom. Veel kennis op dit gebied heb ik nog niet,maar het lijkt mij interessant om verschillende discussies te volgen wat mij wellicht inzichten kan geven op het gebied van webcare.  

Op 31 Maart 2014 om 23.03 zei Tammo ter Hark...

Dank voor je reactie. Ik heb een stukje toegevoegd aan je pagina over burgerparticipatie.

groet van Tammo ter Hark

Op 30 Juli 2010 om 10.14 zei Robert Lanting...
Hey Gil, Heb me sinds gisteren aangemeld. Moet dus nog even wat acties in gang zetten, zoals profielfoto, vrienden uitnodigen e.d. Maar nu heb ik dus mijn eerste 'buddy' :-)


Spreek je later.

,

Robert
Op 28 September 2009 om 18.25 zei Maud Mulder-Haaijer...
Leuk dat je positief bent en ik heb je gegevens en zal je binnenkort benaderen.
Op 24 September 2009 om 22.34 zei Jan Jansen...
Hallo Gilbert,
Prima en de open koffie groningen 2.o was best aardig. Werd even inpirerend geraakt op de boektitel "hello here comes everybody".

Groet,
Jan
Op 4 Juli 2009 om 12.04 zei Jeroen Lalleman...
Hoi,

Ik wil je even laten weten dat de groep Groningen 2.0 (http://groningen.ambtenaar20.nl) is gestart. Doe jij ook mee?

Groet, Jeroen
Op 18 December 2008 om 13.05 zei Anja...
Het is een leuke discussie :-), ik heb je toegevoegd.
Op 14 December 2008 om 23.44 zei Anja...
Welkom bij het netwerk! Wat zijn je eigen ervaringen met web 2.0 in je werk/prive?

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden