Ambtenaar 2.0

samen werken aan overheid 2.0

Privacy en Data Protection in de praktijk - 5-daagse training

Gegevens gebeurtenis

Privacy en Data Protection in de praktijk - 5-daagse training

Tijd: April 16 2018 vanaf 9.00 to 17.00
Locatie: Centraal in Nederland
Website of map: http://www.imf-online.com/vak…
Telefoon: +31 (0)40 246 0220
Soort gebeurtenis: training
Georganiseerd door: Joyce Teurlincx
Meest recente activiteit: 5 Jul

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Privacy & Data Protection in de praktijk - kent u uw verantwoordelijkheden?

Vanaf 25 mei 2018 heeft uw organisatie grote en ongekende verantwoordelijkheden in het kader van privacy en gegevensbescherming. U krijgt tal van nieuwe verplichtingen plus de verantwoordelijkheid (accountability) om aan te tonen dat u zich aan de nieuwe Europese privacywet houdt.

In deze complete en actuele opleiding worden alle eisen waaraan uw organisatie moet voldoen behandeld. Tal van specifieke en complexe onderwerpen op het gebied van privacy en data protection komen aan bod, zoals de rol en taken van de Data Protection Officer (DPO/FG), Data Protection Impact Assessment (DPIA), Big Data, de Meldplicht Datalekken, privacy audits, Privacy by Design (PbD), integratie van het privacybeleid in het informatiebeveiligingsbeleid en tal van andere privacygerelateerde onderwerpen. Er is ruimschoots gelegenheid uw vragen te stellen aan de zeer deskundige docenten.

Privacy & Data Protection in de praktijk - (nieuwe) professionele kennis en vaardigheden

Vanaf 25 mei 2018 zijn veel organisaties verplicht een Data Protection Officer (DPO/FG) aan te stellen. Een Data Protection Officer (DPO/FG) houdt toezicht op de toepassing en naleving van de nieuwe Europese privacy wetgeving. Daarnaast informeert, adviseert en rapporteert de DPO/FG over de mate waarin het privacy- en beveiligingsbeleid gerealiseerd en geborgd is. Personeelsleden, klanten e.a. kunnen bij de Data Protection Officer (DPO/FG) terecht voor informatie over hun verwerkte persoonsgegevens en voor klachten. 

 

Een Data Protection Officer dient te beschikken over functiegerelateerde juridische kennis en moet verstand hebben van o.m. informatiebeveiliging (security)IT, compliance, audit, risk management en administratieve organisatie (AO). Actuele vakkennis en deskundigheid op al deze gebieden, conform de eisen die de nieuwe AVG stelt, lijkt haast een onmogelijkheid. De zeer deskundige docenten van deze 5-daagse praktijkopleiding gaan ervoor zorgen dat u tijdig en evidence-based in uw organisatie over voldoende kennis en expertise beschikt om aan deze uitdaging het hoofd te bieden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op via info@imf-online.com of via telefoonnummer +31 (0)40 246 0220.

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Privacy en Data Protection in de praktijk - 5-daagse training om opmerkingen toe te voegen!

Word lid van Ambtenaar 2.0

Bijwonen (1)

© 2018   Gemaakt door Dirk Jan van der Wal.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden